Informacije obuke
- Seminar:PRIMENA ZAKONA O BEZBEDNOSTI HRANE I ZAKONA O INSPEKCIJSKOM NADZORU U PROIZVODNJI I DISTRIBUCIJI HRANE
- Predavač:Mr Sc Gordana Grgur, predavač na Visokoj školi zdravstvenih strukovnih studija u Beogradu, sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti inspekcijskog nadzora u oblasti bezbednosti hrane
- Mesto:Novi Sad, SPENS
- Datum:31. Mart
- Vreme:od 10h do 17h
- Popust:10% do 15. Marta
- Cena: 11.500
PRIMENA ZAKONA O BEZBEDNOSTI HRANE I ZAKONA O INSPEKCIJSKOM NADZORU U PROIZVODNJI I DISTRIBUCIJI HRANE
Mr Sc Gordana Grgur
Cilj ove radionice je da subjektima koji posluju sa hranom, predmetima opšte upotrebe i ostalim, pruži informacije o potrebama i razlozima za odgovoran odnos prema ovim zakonima, kao i prema primenama drugih koncepata (HACCP) – dobra higijenska praksa, priprema, proizvodnja, skladištenje i distribucija hrane.
Radionica je namenjena proizvođačima hrane (animalnog, biljnog porekla, poljoprivrednim proizvođačima…), tehnolozima, rukovodiocima kvaliteta i zaposlenima u lancu pripreme i distribucije hrane (veleprodajni-distributivni centri, maloprodaja, ugostiteljstvo, ketering – priprema hrane za konzumiranje i prodaja krajnjem potrošaču).
Program radionice:
- Prikaz Zakona bezbednosti hrane i Zakona o inspekcijskom nadzoru: prednosti i njihov odnos sa drugim regulativnim normama;
- Primena Zakona u inspekcijskom nadzoru i kaznene odredbe;
- Primena Zakona o bezbednosti hrane – kategorizacija hrane, deklarisanje proizvoda, obaveze subjekata u poslovanju sa hranom i načela zaštite interesa potrošača;
- Zahtevi vezani za odobravanja linija proizvodnje, higijene proizvodnje, prerade, skladištenja hrane i sirovina, rukovanja hranom na mestu pripreme i prodaje krajnjem potrošaču;
- Kontrolna lista objekata – priprema za kategorizaciju objekata (proizvodni pogoni, distrubutivni centri, skladišta hrane, veleprodaja i maloprodaja), zahtevi i održavanje higijene, evidencije i kontrole;
- Kontrolne liste prostora, prostorija, opreme (proizvodni pogoni, skladišta, prodajni centri) – zahtevi i održavanje higijene, evidencije i kontrole;
- Kontrolne liste za zaposlena lica – sanitarno – higijenski zahtevi, obuka zaposlenih, potrebna dokumentacija.
- Odgovornosti i kaznene odredbe za nepoštvanje zakonskih normi
- Radionica: pitanja, odgovori, instrukcije.
INFORMACIJE I PRIJAVLJIVANJE:
- Kotizacija iznosi 11.500 dinara (Savet nije u sistemu PDV-a) i obuhvata nastavu, nastavni materijal, osveženje u pauzama i koktel za učesnike.
- Odobravamo popust od 5% za uplatu izvršenu u roku od 5 dana od dana prijavljivanja, kao i dodatni popust za više učesnika iz iste organizacije.
- Nakon završetka seminara, svi učesnici dobijaju odgovarajući Sertifikat Savet.