Detalji obuke

Home   /   Zdravstvena ispravnost i bezbednost hrane sa osvrtom na HACCP i ISO standarde

Informacije obuke

  • Predavač:Mr Sc Gordana Grgur, ekspert sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti inspekcijskog nadzora u oblasti bezbednosti hrane
  • Mesto:Beograd, hotel Šumadija
  • Datum:04. oktobar 2019.
  • Vreme:od 10 do 15h

Zdravstvena ispravnost i bezbednost hrane sa osvrtom na HACCP i ISO standarde

Mr Sc Gordana Grgur

Novi Zakon o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti hrane (“Sl. glasnik RS”, br. 17/2019) koji će obezbediti visok nivo zaštite života i zdravlja ljudi i interesa potrošača, usvojen je 14. marta 2019. godine.

Izmenama i dopunama Zakona uvodi se novi koncept kojim su obuhvaćeni svi sektori u lancu hrane: proizvodnju, skladištenje, transport hrane kao i maloprodaja.

 Cilj ove radionice je da subjektima koji posluju sa hranom, predmetima opšte upotrebe i ostalim, pruži informacije o potrebama i razlozima za odgovoran odnos prema ovim zakonima, kao i prema primenama drugih koncepata (HACCP) – dobra higijenska praksa, priprema, proizvodnja, skladištenje i distribucija hrane.

Radionica je namenjena proizvođačima hrane (animalnog, biljnog porekla, poljoprivrednim proizvođačima…), tehnolozima, rukovodiocima kvaliteta i zaposlenima u lancu pripreme i distribucije hrane (veleprodajni-distributivni centri, maloprodaja, ugostiteljstvo, ketering – priprema hrane za konzumiranje i prodaja krajnjem potrošaču).

 

 

PROGRAM RADIONICE:

1. Primena Zakona o inspekcijskom nadzoru i kaznene odredbe;

2. Primena Zakona o bezbednosti hrane – kategorizacija hrane, obaveze subjekata u poslovanju sa hranom i načela zaštite interesa potrošača;

3. Primena HACCAP-a i standardi

4. Kontrolna lista objekata – priprema za kategorizaciju objekata (proizvodni pogoni, distrubutivni centri, skladišta hrane, veleprodaja i maloprodaja), zahtevi i održavanje higijene, evidencije i kontrole;

5. Kontrolne liste prostora, prostorija, opreme (proizvodni pogoni, skladišta, prodajni centri) – zahtevi i održavanje higijene, evidencije i kontrole;

6. Kontrolne liste za zaposlena lica – sanitarno – higijenski zahtevi, obuka zaposlenih, potrebna dokumentacija.

7. Odgovornosti i kaznene odredbe za nepoštvanje zakonskih normi

8. Radionica: pitanja, odgovori, instrukcije.

 

INFORMACIJE I PRIJAVLJIVANJE:

  • Kotizacija: 10.500 dinara i obuhvata nastavu, nastavni materijal, i posluženje u pauzama. Popusti: za uplatu izvršenu u roku od 5 dana od prijavljivanja odobravamo 5% popusta; za dva i više učesnika iz iste organizacije odobravamo dodatne popuste. Za učesnike iz regiona kotizacija iznosi 90EUR i važe isti popusti.
  • Nakon završene obuke, učesnici dobijaju odgovarajući sertifikat Saveta.
  • Obrazac prijave možete preuzeti ovde. Prijavu ćete izvršiti tako što ćete nam dostaviti popunjen prijavni formular na obrazovanje@bsavet.rs

Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju: 011/655 83 05, 064/821 33 20, obrazovanje@bsavet.rs